We have handed over the keys to a much-anticipated second cricket pavilion which marks a historic turning point for Cropredy Cricket Club near Banbury.

After a lengthy two-year planning process and continued in-depth consultation with Cherwell District Council, full planning permission was granted in January 2018. Working closely with consulting structural engineers, M&E engineers and energy assessors, Scotts produced a high-performing tailor-made building.

Scotts of Thrapston designed, engineered, manufactured and installed the cricket pavilion providing a club room, with kitchen and bar facilities, new changing rooms with showers, an umpire and officials’ changing room and large raised verandah for watching the game in play. We are delighted to hand over the keys to a project that will bring a real benefit to the local community.

The building is designed as a ‘hybrid’, using a traditional panelised timber frame with a cantilevered glulam beam supporting the main roof structure in the club room, to create a natural aesthetic and volume.

The superstructure was manufactured in-house at Scotts’ factory in Thrapston and delivered to the Cropredy grounds in kit form being craned into place on site. All machining and plate connections were carried out in-house by Scotts’ joiners to millimetre accuracy prior to assembly.

The cricket pavilion was first discussed over five years ago and they didn’t dare to dream that they would end up with the state-of-the-art facilities that they now have. The new pavilion massively surpassed what they first envisaged and exceeded all of their expectations.

View the video of the Cropredy Cricket Club pavilion: