Positive learning environment

The future is looking bright thanks to the recent completion of a new Lavenham Young Person’s Centre which has been built specifically to create a positive learning environment.

Recently launched, the new timber-framed building has the capacity for 48 pupils and includes a bright and spacious purpose-built play space, staff room, office space, toilets and a separate ‘quiet room’ to support children with special education needs.

View this film of the concept through to completion.

A large outdoor play area has also been created using natural resources to enhance the children’s learning and development.

The client had very specific design features that were essential for the building, including high vaulted ceilings. Sustainability and appearance were also important to the pre-school, with a more natural aesthetic, externally and internally, being of paramount importance.

Scotts designed, engineered, manufactured and installed the building, closely liaising with the early years team throughout. The building handover took place seven months after the order was initially placed, including a 21-week build programme.

This new bespoke timber building provides the ideal space in which young children can thrive and achieve their full potential. This project was hugely supported by the local community as it is seen as a great investment for the future of the town.